вторник, 24 декември 2013 г.

Две идеи с кадаиф








Много отдавна исках да направя скариди, увити с кадаиф. Все не намирах пресен, но благодарение на Тики сега имам цял пакет. Благодаря ти, мила приятелко. Пържени скариди с кадаиф не са нещо ново, но за сметка на това са изключително вкусни. Покрай скаридите ми хрумна и идея за авокадо. Надявам се да ви харесат днешните ми предложения и да разнообразите с тях трапезата си.
 Вижте ги.



Пикантни скариди с кадаиф



Продукти за 4 порции

12 пресни кралски или тигрови скариди
пресен кадаиф

Марината и сос

2 ч.л. чили паста
сок от 2 мандарини
1 ч.л. настъргат пресен джинджифил
1 скилидка счукан чесън
1 с.л. зехтин
вода за разреждане
сол на вкус
олио за дълбоко пържене 







 
Приготвяне

* Пригответе маринатата като разбъркате заедно всички продукти без водата. Ако не обичате люто ползвайте сладка паста от чушки.

* Обелете и почистете скаридите. Намажете ги с част от маринатата и ги оставете да престоят 20 минути. 

* Върху маринованите скариди увийте лента кадаиф. Загрейте в тенджерка олио за дълбоко пържене и изпържете скаридите за минута или докато кадаифа стане златист  и хрупкав. Може да ползвате и фритюрник. Отцедете върху кухненска салфетка.

* Останалата част от маринатата разредете на сос с малко вода. 

* Сервирайте скаридите горещи с пикантен сос. Да ви е сладко!












Авокадо с прошуто и кадаиф







Продукти за 4 порции

1 авокадо
4 ленти прошуто
кадаиф
1 ч.л. масло
1 ч.л. зехтин
прясна салата по избор








Приготвяне

* Обелете и нарежете авокадото на половинки, а след това на четвъртинки. 

* Увийте всяко парче в половин лента прошуто, а върху него намотайте кадаиф. 

* Загрейте двата вида мазнина и запържете авокадото от всички страни за около минута или докато кадаифа се зачерви апетитно. 

* Сервирайте със салата по ваш избор.

* Не съм посочила точен грамаж на кадаифа, преценете сами колко дебела трябва да е намотката. Да ви е сладко!








.

12 коментара:

  1. Йоли, прекрасни идеи!
    Топла прегръдка от мен с пожелание за светла Коледа с много топлина в душата!
    Бъди благословена!

    ОтговорИзтриване
  2. Никога не би ми хрумнало... Прекрасни идеи, Йоли!
    Весели празници! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Усмихнато момиче, много си добра!
    Това пък как ти хрумна?
    Весели празници! Желая на цялото ви семейство здраве , здраве и много здраве!
    Усмихната и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Адмирации и за двете идеи, Йоли! Особено за скаридите :)!
    Светла Бъдни вечер и весела Коледа!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни са...
    Вълшебни предложения, Йоли -
    много елегантни, ефектни и идейни!
    Светлина, мир и любов, здраве и благоденствие в дома ти!

    ОтговорИзтриване
  6. Чесита Коледа,Йоли!
    Здраве и благополучие за теб и семейството ти!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Честита Коледа, Йоли! Мирни, щастливи и благодатни да са дните, пълни с любов и топлина душите!

    ОтговорИзтриване
  8. Вълшебна Коледа Йоли,
    Бъдете много здрави и щастливи!
    Прегръдки и ... да получите много подаръци под елхата :)

    Страхотна идея са тези скариди! Остава да си намерим и суров кадаиф! Тики е страхотна приятелка!

    Много усмивки, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  9. Твоите идеи Йоли, са вдъхновение за всички които оценят таланта ти! И аз съм в това число :)

    Желая ти от сърце да си здрава, да раздаваш любов по начин който ти си знаеш и да получаваш любов, такава каквато заслужаваш!
    А аз те прегръщам виртуално и ти честитя светлия Коледен ден!

    ОтговорИзтриване
  10. Честито Рождество, мила Йоли! Пожелавам ти от сърце здраве и благополучие! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  11. Их, какво виждам едва тази вечер!!! Направила си кадаифените магии!!! Много интересни вкусови комбинации, Йоли!!! Сосът към скаридите е особено интригуващ! А авокадо с прошуто си е вкусотия, отсега знам! Да ти кажа, имам всички продукти!!! Е, нямам баш прошуто, а нещо, което му прилича. Казват му суров жамбон. Още ден-два да омекнат 3те ми авокада и ще пробвам!!! Обаче или ще боцна Филип да пържи или ще ги опека. Аз хич не смея да пържа :) Благодаря ти, мила фея, за красотите! Усмихна ме широко с оригиналните си идеи :)

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря на всички. А най-специално отново на Тики, че ме снабди с чудесен пресен кадаиф.Наистина вариантите със скариди и авокадо станаха изумително вкусни.Ще се радвам,ако ги опитате и вие.

    ОтговорИзтриване